8 finalistów z klas biologiczno- chemicznych w Ogólnopolskim Konkursie „FOOD EXPERT”
5 grudnia 2022r. odbył się finał Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności „Food Expert” przygotowany przez Wydział Nauk Informatyczno-Technologicznych ANSŁ, na którym prowadzone są kierunki związane z tematyką konkursową.
Do I etapu konkursu przystąpiło 198 uczniów z dziewiętnastu szkół i z trzech województw: podlaskiego, mazowieckiego, warmińsko-mazurskiego. Do finału zakwalifikowało się 72 uczestników, w tym z naszej szkoły 8 . Uczniowie na łomżyńskiej uczelni rozwiązywali test składający się 40 pytań dotyczących np. systemu HACCP w zakładzie produkcyjnym, systemów jakości żywności, odpowiedniej reakcji na stwierdzoną w zakładzie cukierniczym pleśń na konfiturze.
Dyplomy Finalistów, nagrody rzeczowe oraz zaproszenie do podjęcia studiów na kierunkach Bezpieczeństwo i Certyfikacja Żywności oraz Technologia Żywności i Żywienie Człowieka otrzymali:
1.Zofia Bruzgo- 4C
2. Zuzanna Jarosz- 3B
3. Klaudia Jackiewicz- 4C
4. Natalia Rant- 4C
5. Roksana Retel – 4C
6. Weronika Cimochowska- 4C
7. Tomasz Kaszkiel- 4C
8. Bartosz Prusko- 4C
Gratulujemy sukcesu !!!!
E. Orlik- Gogacz