Sukces Uczniów z klas biologicznych
15 listopada 2022r. odbył się I etap Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności „Food Expert” prowadzonego przez Wydział Nauk Informatyczno- Technologicznych Akademii Nauk Stosowanych w Łomży i skierowanego do uczniów szkół ponadpodstawowych.
Jego celem jest propagowanie wiedzy dotyczącej bezpieczeństwa, jakości, autentyczności żywności oraz systemów, które mają być tego gwarantem.
Z radością informujemy, że aż 8 uczniów z naszej szkoły zakwalifikowało się do etapu finałowego :
1. Zofia Bruzgo- 4C
2. Zuzanna Jarosz- 3B
3. Klaudia Jackiewicz- 4C
4. Natalia Rant- 4C
5. Roksana Retel – 4C
6. Weronika Cimochowska- 4C
7. Tomasz Kaszkiel- 4C
8. Bartosz Prusko- 4 C
Bartosz Prusko uzyskał 100% prawidłowych odpowiedzi, szczególne gratulacje!
Etap finałowy odbędzie się w laboratoriach komputerowych ANS w Łomży 5 grudnia 2022r.
Wszystkim uczniom gratulujemy sukcesu, trzymamy kciuki i życzymy powodzenia w finale.
E. Orlik- Gogacz